Пређи на садржај

Јевгениј Јегоров

1. АПРИЛ 2021. | АЖУРИРАНО: 17. ФЕБРУАРА 2023.
РУСИЈА

АЖУРИРАНА ВЕСТ – НЕПОВОЉНА ПРЕСУДА | Руски суд нарушава слободу вероисповести Јевгенија Јегорова

АЖУРИРАНА ВЕСТ – НЕПОВОЉНА ПРЕСУДА | Руски суд нарушава слободу вероисповести Јевгенија Јегорова

Дана 17. фебруара 2023, Биробиџански окружни суд Јеврејске аутономне области прогласио је кривим брата Јевгенија Јегорова и осудио га на две и по године условне казне затвора. Он за сада неће морати да иде у затвор.

У понедељак 3. октобра 2022, Виши суд Јеврејске аутономне области поништио је пресуду којом је брат Јевгениј проглашен кривим. Суд је донео ту одлуку након што му је Девети касациони суд опште надлежности вратио случај и наложио му да поново размотри жалбу брата Јевгенија. Његов случај ће сада бити послат Биробиџанском окружном суду Јеврејске аутономне области ради поновног суђења.

Дана 25. новембра 2021, Виши суд Јеврејске аутономне области одбацио је Јевгенијеву жалбу. Казна на коју је првобитно осуђен остаје на снази. Он за сада неће морати да иде у затвор.

Дана 21. јуна 2021, Биробиџански окружни суд Јеврејске аутономне области прогласио је кривим Јевгенија и осудио га на 30 месеци условне казне затвора.

Оптужени

Јевгениј Јегоров

  • Рођен: 1991. (Биробиџан)

  • Кратка биографија: Одрастао је уз мајку и баку. Студирао је електротехнику. Радио је као бравар и механичар. Воли да чита и пише. Објавио је један роман и збирку песама. Крстио се као Јеховин сведок 2005. Оженио се Ксенијом у септембру 2019. У августу 2020. добили су сина

Детаљи о случају

У мају 2018, агенти Федералне службе безбедности извршили су масовни претрес кућа у Биробиџану. Јевгениј је убрзо након венчања оптужен зато што је исповедао своју веру и читао Библију. Забрањено му је да напушта место становања. Против његове мајке, Ларисе Артаманове, такође је покренут кривични поступак убрзо након његовог венчања. У децембру 2019. почело је суђење пред Биробиџанским окружним судом.

Јевгениј каже да сада осећа још већу блискост са Јеховом. „Јехова ме је у најтежим тренуцима умирио и дао ми изузетну снагу“ (2. Коринћанима 4:7).

Јевгениј је свестан да се уз Јеховину помоћ мора ментално, емоционално и духовно припремити за оно што га чека. Он каже: „Најважније ми је да и даље јачам свој однос с Јеховом, у каквим год околностима да се нађем.“

Уверени смо да ће Јевгениј и Ксенија, као и сва наша браћа и сестре у Русији, упркос свим проблемима које имају, црпсти снагу из речи забележених у Псалму 10:17: „Али ти ћеш чути молбе кротких, Јехова. Ојачаћеш њихово срце и пажљиво ћеш их слушати.“