Пређи на садржај

Слева надесно: брат Александар Пријаников, сестра Венера Дулова и сестра Дарја Дулова

27. ЈАНУАР 2020. | АЖУРИРАНО: 9. ФЕБРУАРА 2024.
РУСИЈА

АЖУРИРАНА ВЕСТ – ОДБИЈЕНА ЖАЛБА | Руски суд осудио брата Пријаникова и сестре Венеру и Дарју Дулову

АЖУРИРАНА ВЕСТ – ОДБИЈЕНА ЖАЛБА | Руски суд осудио брата Пријаникова и сестре Венеру и Дарју Дулову

Дана 8. фебруара 2024, Свердловски окружни суд одбацио је жалбу брата Александра Пријаникова и сестре Венере Дулове. Њихове условне казне затвора сада су правоснажне. Они за сада неће морати да иду у затвор. Случај против сестре Дарје Дулове је одбачен због тога што је имала испод 18 година у периоду кад је наводно починила прекршај и до сада је случај већ застарео.

Дана 14. марта 2023, Врховни суд Руске федерације је променио одлуку којом је поништена пресуда против брата Александра Пријаникова и сестара Венере и Дарје Дулове. Њихов случај ће се поново разматрати на апелационом суду.

У уторак 15. марта 2022, Свердловски окружни суд је поништио пресуду против Александра, Венере и њене ћерке Дарје. Међутим, све троје и даље могу бити проглашени кривима у засебним кривичним поступцима.

У понедељак, 27. јануара 2020, Градски суд у Карпинску осудио је Александра, као и Венеру и Дарју. Александар је осуђен на условну казну од две и по године, Венера на две године, а Дарја на годину дана условне казне. Они неће ићи у затвор, али ће зато бити на условној слободи која ће трајати онолико времена на колико су осуђени. Све троје ће уложити жалбе на пресуду.