Пређи на садржај

Горњи ред (слева надесно): Вјачеслав Иванов и Александар Козлитин

Доњи ред (слева надесно): Сергеј Кулаков, Татјана Кулакова и Јевгениј Јелин

2. НОВЕМБАР 2021.
РУСИЈА

АЖУРИРАНА ВЕСТ | Петоро оптужених са Сахалина ослањају се на Јехову

АЖУРИРАНА ВЕСТ | Петоро оптужених са Сахалина ослањају се на Јехову

У среду 11. маја, Окружни суд у Сахалину одбацио је жалбу браће Вјачеслава Иванова, Александра Козлитина, Сергеја Кулакова, сестре Татјане Кулакове и брата Јевгенија Јелина. Они за сада неће морати да иду у затвор.

Дана 31. јануара 2022, Невелски градски суд Сахалинске области прогласио је кривим Вјачеслава, Александра, Сергеја, Татјану и Јевгенија. Сергеј и Јевгениј су осуђени на шест и по година условне казне затвора, а Вјачеслав, Александар и Татјана на по две године условне казне затвора.

Преглед догађаја

  1. Јул 2020.

    Вјачеславу, Александру, Сергеју и Татјани забрањено је да напуштају место становања

  2. 2. април 2020.

    Јевгенију је забрањено да напушта место становања

  3. 20. јануар 2019.

    Припадници Федералне службе безбедности, руске тајне полиције, претресли су најмање 11 домова грађана за које се сумњало да су Јеховини сведоци. Припадници Федералне службе су били агресивни и испитивали су чак и малолетну децу. То се догодило кратко након што је руски председник Владимир Путин обећао да ће решити проблем прогонства Јеховиних сведока

Оптужени

Знамо да ће Јехова и даље бринути за нашу драгу браћу и сестре који имају исти став као и пророк Исаија: „Бог је моје спасење. Уздаћу се у њега и нећу се бојати“ (Исаија 12:2).