Пређи на садржај

Сергеј Мељников

25. МАРТ 2021.
РУСИЈА

АЖУРИРАНА ВЕСТ | Сергеј Мељников захвалан Јехови што му је дао изузетну снагу док је био у затвору

АЖУРИРАНА ВЕСТ | Сергеј Мељников захвалан Јехови што му је дао изузетну снагу док је био у затвору

У четвртак 12. маја, Виши суд у Приморској области одбацио је жалбу брата Сергеја Мељникова. Он за сада неће морати да иде у затвор.

У четвртак 3. фебруара 2022, Усуријски окружни суд у Приморској области прогласио је кривим Сергеја. Осуђен је на три године условне казне затвора.

Оптужени

Сергеј Мељников

  • Рођен: 1973. (Терњеј, Приморска област)

  • Кратка биографија: Радио је као столар, ватрогасац, рибар и домар. Као младић волео је да игра хокеј и одбојку. Отприлике 2000. године почео је да проучава Библију с Јеховиним сведоцима. Преселио се у Усуријск 2003. и те године се крстио као Јеховин сведок

Детаљи о случају

У јуну 2019. покренут је кривични поступак против брата Сергеја Мељникова. Ухапшен је док је разговарао о Библији са једним човеком који је желео да сазна нешто више о томе. Полиција је извршила претрес његове куће и одузела му лаптоп и мобилни телефон.

Сергеј је четири месеца провео у истражном затвору и још 145 дана у кућном притвору. Било је тренутака када је мислио да неће имати снаге да све то издржи. Тада би се сетио речи записаних у 1. Коринћанима 10:13 и одмах би се осећао боље. Он каже: „Разумео сам да је Јехова дозволио ове кушње, што значи да их могу издржати. Он је обећао да ће ми дати изузетну снагу“ (2. Коринћанима 4:7).

Кућни притвор му је укинут 25. фебруара 2020, али ипак не сме да напушта место становања.

Док чекамо на одлуку суда, уверени смо да ће Јехова и даље бити помоћ и штит Сергеју, као и свој браћи и сестрама у Русији (Псалам 115:11).