Пређи на садржај

Татјана Шолнер

21. ЈУН 2021.
РУСИЈА

АЖУРИРАНА ВЕСТ | Сестра Татјана Шолнер се узда у Јехову и радосно му служи упркос прогонству

АЖУРИРАНА ВЕСТ | Сестра Татјана Шолнер се узда у Јехову и радосно му служи упркос прогонству

У среду 14. септембра 2022, Девети касациони суд опште надлежности одбио је другу жалбу сестре Татјане Шолнер. Она за сада неће морати да иде у затвор.

Дана 16. децембра 2021, суд Јеврејске аутономне области одбацио је Татјанину жалбу.

Дана 25. јуна 2021, Биробиџански окружни суд Јеврејске аутономне области прогласио је кривом Татјану и осудио је на 30 месеци условне казне затвора.

Оптужена

Татјана Шолнер

  • Рођена: 1993. (Биробиџан)

  • Кратка биографија: Отац јој је трагично настрадао док је још била мала, па је њена мајка сама одгајала њу и њеног брата. Ради у апотеци. Воли клизање, вожњу бициклом и одбојку

    За Библију је почела да се занима док је похађала техничку школу, смер за кројачицу. На њу је дубок утисак оставило понашање једне ученице из њеног разреда која је била Јеховин сведок. Веома ју је утешило сазнање да ће мртви ускрснути јер је 2014. изгубила 12-годишњу рођаку. Крстила се 2017. године

Детаљи о случају

Руске власти су 6. фебруара 2020. покренуле кривичне поступке против шест наших сестара из Биробиџана, међу којима је и 27-годишња Татјана. Она и остале сестре су оптужене за екстремизам само зато што су исповедале своју веру. У Јеврејској аутономној области је покренуто укупно 19 случајева против Јеховиних сведока.

Татјана је уверена да јој Јехова помаже да истраје у овој кушњи. Она каже: „Када је прогонство почело, мало сам затајила што се тиче духовних активности, али није се десило да заборавим да читам Библију. Рекла сам Јехови како се осећам и шта ме брине. Молила сам га за свети дух да бих могла да се носим са свим што ме је задесило и да му останем верна до самог краја. Молила сам се и за одважност, храброст и мудрост како бих достојанствено бранила Божје име пред судом.“

Она још каже: „Сазнање да је Јехова увек уз своје слуге, да им помаже и да их штити помогло ми је да не изгубим радост. Јехова ме држи својом снажном десницом. То ми помаже да му потпуно верујем и да имам мир док пролазим кроз ову кушњу“ (Исаија 41:10).

Потпуно смо уверени да ће Татјана уз Јеховину помоћ и даље бити постојана у невољи док чека исход суђења (Римљанима 12:12).