Пређи на садржај

Ана Лохвицкаја испред суднице у октобру 2020.

25. ФЕБРУАР 2021.
РУСИЈА

Ана Лохвицкаја очекује пресуду; супруг и свекрва такође оптужени

Ана Лохвицкаја очекује пресуду; супруг и свекрва такође оптужени

НАЈНОВИЈА ВЕСТ | Руски суд одбацио жалбу

Дана 16. децембра 2021, суд Јеврејске аутономне области одбацио је жалбу сестре Ане Лохвицкаје. Она за сада неће морати да иде у затвор.

Дана 20. јула 2021, Биробиџански окружни суд Јеврејске аутономне области прогласио је кривом нашу сестру Ану и осудио је на две и по године условне казне.

Оптужена

Ана Лохвицкаја

  • Рођена: 1993. (Биробиџан)

  • Кратка биографија: Одгајила ју је мајка, која ју је и поучила библијским мерилима. Крстила се 2012. Постала је вешта кројачица. Удала се за Артура 2018. Воле риболов, путовања и одбојку

Детаљи о случају

Ана је 6. фебруара 2020. била међу шест наших сестара које су руске власти у Биробиџану оптужиле за „екстремистичке“ активности. У тој области је покренуто 19 случајева против Јеховиних сведока, међу којима и против Аниног супруга Артура и њене свекрве Ирине.

Покретање кривичних поступака донело је велике проблеме овом младом брачном пару. Нигде не могу да путују, рачуни у банци су им блокирани, а коришћење јавних услуга ограничено. Ана је емотивно исцрпљена и повремено јој је потребна помоћ лекара.

Она наводи неколико ствари које су јој много значиле: „Савремене песме на нашем сајту пружају ми извесно олакшање. Помажу ми не само да се опустим већ и да исправно сагледам различите ситуације. Осим тога, физичка активност ми помаже да размишљам позитивно.“

Ана још каже да се она и Артур труде да потребе других стављају испред сопствених. „Поставили смо себи циљ да сваког месеца некоме нешто поклонимо, чак и ако је то нека ситница. Трудимо се да размишљамо о другима, а не само о својим проблемима.“

Док очекује изрицање пресуде, Ана на своју ситуацију гледа као на добру прилику да своју верност Јехови покаже делима (Псалам 18:25).