Пређи на садржај

Слева надесно: брат Сергеј Бритвин и брат Вадим Левчук иза решетака у судници

20. АВГУСТ 2020.
РУСИЈА

Брату Бритвину и брату Левчуку из Русије прети казна од шест и по година затвора

Брату Бритвину и брату Левчуку из Русије прети казна од шест и по година затвора

Када се очекује изрицање пресуде

Предложена казна

Шест и по година затвора

Оптужени

Сергеј Бритвин

  • Рођен: 1965. (Кемеровска област)

  • Кратка биографија: Неколико деценија је радио као краниста и возач камиона. Пензионисан је због здравствених проблема. Воли спортове.

  • Године 1992, оженио се Наталијом. Библију је почео да проучава 1995, када је сазнао да ће Бог ускрснути умрле. Неколико година касније и његова жена је почела да проучава Библију. На њу је снажан утисак оставила Сергејева вера која га је мотивисала да се мења.

Вадим Левчук

  • Рођен: 1972. (Кемеровска област)

  • Кратка биографија: Одрастао је у атеистичкој породици. Радио је као рудар 14 година.

  • Почео је да проучава Библију 1992. Оженио се Татјаном 1997. Имају два сина. Цела породица поштује Библију. Воле да се баве спортовима и да бораве у природи.

Детаљи о случају

Дана 22. јула 2018, припадници специјалних јединица претресли су осам кућа наше браће у Берјозовском. Том приликом су брат Бритвин и брат Левчук одведени у притвор ради испитивања. Затим је Окружни суд у Кемеровској области одредио да буду задржани у притвору. Ту су остали скоро годину и по дана. Дана 25. децембра 2019, пребачени су у кућни притвор, где се и сада налазе.

У Кемеровској области води се кривични поступак против још тројице наше браће. Мислимо на сву нашу браћу и сестре у затворима у Русији и молимо се за њих. На то нас подстиче и стих из посланице Јеврејима 13:3, у ком стоји: „Мислите на оне који су у затвору као да сте с њима затворени, и на оне према којима се поступа окрутно, јер сте и сами још у телу.“

a Датум може бити промењен.