Пређи на садржај

10. ФЕБРУАР 2021.
РУСИЈА

Брату Кристенсену одбијена молба за пуштање на условну слободу

Брату Кристенсену одбијена молба за пуштање на условну слободу

Дана 10. фебруара 2021, Регионални суд у Курску одбацио је молбу брата Кристенсена за раније пуштање на слободу. Он је суду упутио молбу да му остатак затворске казне буде преиначен у новчану казну. Брат Кристенсен већ више од годину дана испуњава услове да буде пуштен на условну слободу, али његове молбе и даље бивају одбијене.

Наш брат Денис Кристенсен је недавно писао својој супрузи Ирини. У писму је цитирао један од својих омиљених библијских стихова, који гласи: „Зато не посустајмо чинећи добро, јер ћемо, ако се не уморимо, пожњети плод кад дође време“ (Галатима 6:9). Он је чврсто уверен да ће их Јехова наградити ако наставе да чине добро, помажу другима и истрају у овим околностима. Такође је рекао да жели да из затвора изађе духовно јачи него што је у њега ушао.

Денис је у затвору, одвојен од своје супруге, још од маја 2017, што је већ скоро четири године. Денис и Ирина су и даље свима нама одличан узор, јер се уздају у Јехову, имају унутрашњи мир и чврсто су решени да остану верни свом Богу Јехови (Филипљанима 1:14).