Пређи на садржај

Брат Сергеј Ледењов са супругом Аном

20. НОВЕМБАР 2020.
РУСИЈА

Брату Сергеју Ледењову прети шест година затвора

Брату Сергеју Ледењову прети шест година затвора

Када се очекује изрицање пресуде

Петропавловск-Камчатски градски суд у Камчатској области заказао је изрицање пресуде у случају нашег брата Сергеја Ледењова за 24. новембар 2020. a Прети му шест година затвора.

Оптужени

Сергеј Ледењов

  • Рођен: 1974. (Осора, Камчатска област)

  • Кратка биографија: Одрастао у породици са шесторо деце. Воли да слика и да фотографише. Ради као зидар и керамичар. Пре него што је проучавао Библију са Јеховиним сведоцима сматрао је да је она застарела и да се коси са научним чињеницама. Оженио се Аном 2017. године. Ана каже да је Сергеј сталожен и брижан супруг зато што у свом животу примењује библијске савете

Детаљи о случају

Група наоружаних и маскираних полицајаца је 2. децембра 2018. претресла дом брата Ледењова у Петропавловск-Камчатском. Одведен је у притвор и оптужен на основу члана 282.2 руског Кривичног законика. Судски процес је започет 28. новембра 2019.

Градски суд је 12. децембра 2019. вратио случај тужиоцу. То је уобичајени поступак када суд нађе озбиљне недостатке у оптужници, као што је на пример недостатак доказа. Међутим, 4. фебруара 2020, виши суд је променио одлуку и вратио случај на поновно разматрање. Током саслушања које је уследило, власти су испитивале супругу брата Ледењова и још једну нашу сестру и вршиле притисак на њих да сведоче против брата Ледењова. Њих две су одбијале да то учине.

Рођаци брата Ледењова који нису Јеховини сведоци не могу да разумеју зашто је његова вера разлог за прогонство.

И даље ћемо се молити за брачни пар Ледењов који чека пресуду. Уверени смо да им Јеховин дух помаже да истрају (1. Петрова 4:14).

a Датум може бити промењен.