Пређи на садржај

Александар Шчербина

6. АПРИЛ 2021.
РУСИЈА

Брат Александар Шчербина осуђен на трогодишњу казну затвора

Брат Александар Шчербина осуђен на трогодишњу казну затвора

НАЈНОВИЈА ВЕСТ | Брату Александру Шчербини смањена затворска казна

Дана 24. јуна 2021, Апелациони подручни суд у Краснодару подржао је пресуду брату Александру Шчербини, којом је проглашен кривим, али му је првобитну казну смањио са три на две године затвора.

Пресуда

Дана 6. априла 2021, Окружни суд у Абинску, у Краснодарској области, осудио је брата Александра Шчербину на три године затвора. Он је из суднице одмах одведен у затвор. Александар ће уложити жалбу на ову пресуду.

Оптужени

Александар Шчербина

  • Рођен: 1976. (Холмскаја, Краснодарска област)

  • Кратка биографија: Оба родитеља су му преминула. Радио је као возач камиона, аутомеханичар и столар

  • У младости је волео да игра кошарку и фудбал. Када је имао око 20 година почео је да проучава Библију са Јеховиним сведоцима. Из ње је сазнао како су се нека пророчанства испунила и то га је потпуно уверило да је та књига Божја Реч. Крстио се 1999.

Детаљи о случају

Власти у Краснодарској области два пута су претресле кућу брата Александра Шчербине, најпре у априлу, а затим у децембру 2020. Приликом оба претреса полиција га је испитивала и одузела му Библију и електронске уређаје.

Суђење брату Александру започело је 17. марта 2021. на Окружном суду у Абинску. Суд је у Александровом случају брзо донео пресуду, баш као и у случају друге наше браће којима се судило на том суду.

Александар је пред судом храбро рекао: „Ја сам заправо осуђен јер верујем у Бога и зато што сам Јеховин сведок. Другим речима, осуђен сам зато што користим своја права загарантована чланом 28 Устава Руске Федерације. Моја верска убеђења заснивају се на Библији и самим тим потпуно су супротна екстремистичким идејама.“

Захвални смо Јехови за нашу браћу и сестре у Русији који нам пружају добар пример у томе како остати храбар и веран. Знамо да ће их Јехова богато наградити јер истрајно чине оно што је по његовој вољи (Јеврејима 10:36).