Пређи на садржај

Андреј Губин

5. АПРИЛ 2021.
РУСИЈА

Брат Андреј Губин остаје непоколебљив док чека суђење

Брат Андреј Губин остаје непоколебљив док чека суђење

НАЈНОВИЈА ВЕСТ | Руски суд поништио пресуду којом је брат Губин проглашен кривим

У уторак 1. фебруара 2022, Окружни суд Јеврејске аутономне области поништио је пресуду којом је брат Андреј Губин проглашен кривим. Његов случај је враћен нижем суду и поново ће му се судити.

Дана 9. септембра 2021, Биробиџански окружни суд Јеврејске аутономне области прогласио је кривим брата Андреја Губина и осудио га на две и по године условне казне затвора. Он за сада неће морати да иде у затвор.

Оптужени

Андреј Губин

  • Рођен: 1974. (Саран, Казахстан)

  • Кратка биографија: Има старијег брата и сестру. Као средњошколац је после наставе радио у браварској радионици како би финансијски помагао својој породици. Касније је радио као металостругар и возач тешких грађевинских машина. Воли спорт, пише поезију и свира више инструмената

  • Још у раној младости питао се зашто у свету има толико неправде и зла. Мир и смисао живота пронашао је када је почео да проучава Библију. Библијско обећање да ће на земљи поново владати правда и мир подстакло га је да преда свој живот Јехови. Крстио се 1991, када је имао 17 година. Оженио се Татјаном 2007. Преселили су се у Биробиџан 2011. године

Детаљи о случају

Дана 12. фебруара 2020, агенти Федералне службе безбедности отворили су истрагу против брата Андреја Губина. Суђење је почело 17. септембра 2020.

У Јеврејској аутономној области покренуто је укупно 19 кривичних поступака против наше браће и сестара. Ти случајеви су покренути након масовних претреса који су спроведени у оквиру операције назване „Судњи дан“. Дана 17. маја 2018, 150 полицајаца извршило је претрес 22 куће Јеховиних сведока. Запленили су им кредитне картице, новац, фотографије, компјутере и електронске уређаје.

Власти су Андреју и Татјани блокирали банковне рачуне, због чега имају великих финансијских проблема. Осим тога, вишемесечни судски поступак оставио је озбиљне последице по Татјанино здравље. Али овај брачни пар проналази велику утеху у свакодневном читању Библије. Посебно им значе библијски савети о томе како да преброде тешке животне ситуације.

Захваљујући великој помоћи коју му пружају суверници, Андреј сада има још више поуздања у Јехову и његову организацију. На пример, једног дана је био веома забринут за своју ситуацију. То је рекао једном брату против кога је такође покренут кривични поступак. Тај брат је најпре рекао Андреју да је сасвим нормално што се тако осећа. Затим га је подсетио да је Исус сматрао великом чашћу што је био прогоњен због Јеховиног имена. Андреј каже: „После тога сам осетио мир. Чврсто сам решио да и даље радим оно што је по вољи мог небеског Оца.“

Молимо се Јехови да Андреј и Татјана и даље добијају утеху и снагу из Божје Речи и од своје браће и сестара. Уверени смо „да ће бити добро онима који се боје правог Бога“ (Проповедник 8:12).