Пређи на садржај

Николај Алијев са супругом Алесијом

25. МАРТ 2021.
РУСИЈА

Брат Николај Алијев храбро подноси прогонство

Брат Николај Алијев храбро подноси прогонство

НАЈНОВИЈА ВЕСТ | Руски суд одбацио жалбу

Дана 2. септембра 2021, Хабаровски окружни суд одбацио је жалбу нашег брата Николаја Алијева. Његова првобитна пресуда остаје на снази. Он за сада неће морати да иде у затвор.

Брат Николај Алијев осуђен на условну казну затвора

Дана 4. јуна 2021, Централни окружни суд у Комсомољску на Амуру осудио је брата Николаја Алијева на четири и по године условне казне.

Оптужени

Николај Алијев

  • Рођен: 1978. (Комсомољск на Амуру)

  • Кратка биографија: Још као дете питао се како су настали живот и свемир. Одговоре је потражио у Библији. Престао је да се бави борилачким спортовима када је схватио да је Исус својим примером поучавао људе да буду мирољубиви. Крстио се као Јеховин сведок 1993. године

    Оженио се Алесијом 2016. Баве се разним хобијима. Воле путовања, пешачење и скијање

Детаљи о случају

У раним јутарњим часовима 22. маја 2020. у Комсомољску на Амуру полиција је извршила претрес куће Николаја и Алесије. Када су упали у кућу, полицајци су оборили Николаја на под. Претрес је трајао пет сати, а затим су их обоје одвели у притвор. Током испитивања, власти су Николају сугерисале да се врати религији својих предака. Алесију су наговарали да сарађује с њима како се њеном супругу „нешто не би десило“. Упркос претњама, још исте вечери пуштени су на слободу.

Николај је доста размишљао о томе колико му је Јехова помагао у тим кушњама и то га је ојачало. Он каже: „Кад се човек нађе у кушњама, онда схвати да се с тим не може изборити сам. Сада још јасније видим како Јехова услишава моје молитве и како ми пружа вођство. Дубоко сам уверен да је истина оно што је Павле рекао: ’Кад сам слаб, онда сам јак‘ “ (2. Коринћанима 12:10).

Николај и Алесија и даље налазе начине да се охрабре и да остану смирени. Одштампали су стих из Исаије 41:10 и ставили га на фрижидер. Николај каже: „Када је ситуација нарочито тешка, много ми значи што прочитам тај стих. Те речи ми одагнају страх. Посебно ми значи мисао да је Јехова уз мене и да ми је попут блиског пријатеља који ме грли својом десницом.“ Уверени смо да ће Јехова увек јачати своје верне слуге.