Пређи на садржај

Руслан Алијев са супругом Кристином испред суда, 17. децембра 2020.

17. ДЕЦЕМБАР 2020.
РУСИЈА

Брат Руслан Алијев добио условну казну затвора

Брат Руслан Алијев добио условну казну затвора

Још неке изјаве брата Алијева

У четвртак, 17. децембра 2020, Лењински окружни суд у Ростову на Дону осудио је брата Руслана Алијева на две и по године условне казне затвора. За сада не мора да иде у затвор.

У данима који су претходили изрицању пресуде, било је очигледно да наш брат Руслан има „Божји мир“ (Филипљанима 4:7). Он је смирено рекао својим пријатељима: „Не бринем се превише око исхода овог суђења. Бог држи све под контролом и он ће ми помоћи у право време и на прави начин. Служићу Јехови где год да се нађем.” Брат Руслан зна да се браћа и сестре широм света моле за њега да истраје и то му свакако пружа „велику утеху“.

У свом завршном обраћању суду 14. децембра 2020, брат Руслан је храбро рекао: „У првом веку нове ере, један 33-годишњи човек стајао је пред судом зато што је оптужен за подстрекивање на побуну. Међутим, све информације које имамо о том суђењу показују да је заправо био оптужен због своје вере у Бога, Јехову. Сведоци су износили противречне изјаве, а тужиоци никако нису могли да докажу његову кривицу. Па ипак, на крају је био осуђен. Тај човек је био Исус Христ.

„Данас, у 21. веку, ја стојим пред судом, такође имам 33 године и оптужен сам за кршење уставног поретка и нарушавање државне безбедности [...] Кад сам чуо да сам оптужен за подривање уставног поретка и претњу државној безбедности, био сам изненађен, јер је то заиста апсурдна оптужба, без икаквих доказа.“

Брат Руслан је такође категорично побијао оптужбу да подстрекава на етничку и религиозну нетрпељивост. Он је рекао: „Услед сплета околности, одрастао сам окружен људима из најмање три различите културе – руске, азербејџанске и украјинске. Све три културе су ми подједнако драге и блиске [...] Међу мојим пријатељима су људи из афричких земаља који говоре енглески. Имам и пријатеље који говоре кинеским језиком [...] По националности сам Азербејџанац. Опште је познато да између Азербејџанаца и Јермена већ дуго влада нетрпељивост, али мој најбољи пријатељ је Јермен и управо он ми је био кум на венчању. Свој став према људима друге националности, расе, религије или друштвеног положаја развио сам захваљујући религији којој припадам [...] Зато је за мене и све који ме познају крајње чудно што сам оптужен за подстрекивање на етничке и расне поделе или за промовисање идеје да су неки људи супериорнији од других.“

Веома нам значи кад чујемо како наша браћа и сестре у Русији користе прилику да на суду храбро говоре о својој вери. Уверени смо да ће Јехова привући себи искрене људе који на овакав начин чују за њега (Матеј 10:18).