Пређи на садржај

Брат Семјон Бајбак

25. НОВЕМБАР 2020.
РУСИЈА

Брат Семјон Бајбак пред судом због своје вере

Брат Семјон Бајбак пред судом због своје вере

Када се очекује изрицање пресуде

Лењински окружни суд у Ростову на Дону заказао је изрицање пресуде у случају нашег брата Семјона Бајбака за 18. децембар 2020. a Тужилац је тражио да га суд казни са четири године условне казне затвора.

Оптужени

Семјон Бајбак

  • Рођен: 1997. (Ростов на Дону)

  • Кратка биографија: Има старијег брата и сестру. Научио је кинески и држи часове тог језика. Воли да чита и пише песме

  • Родитељи су га од детињства поучавали о Јехови. Док је растао, уверавао се колико су библијски савети мудри и одлучио је да живи у складу с њима. Због своје вере, уложио је приговор савести на служење војног рока. Прихватио је цивилну службу и тако је од 2015. до 2017. радио као домар у дечјој болници

Детаљи о случају

Дана 22. маја 2019. специјалне јединице локалног центра за сузбијање екстремизма претресле су 13 домова Јеховиних сведока у Ростову на Дону. Две недеље касније, 6. јуна 2019, против нашег брата Семјона подигнута је оптужница. Ухапшен је и један дан задржан у притвору, а затим му је одређен кућни притвор. Суд му је првобитно одредио осам недеља кућног притвора, али му је казна седам пута продужавана.

Најпре је био оптужен зато што је учествовао на верским скуповима и разговарао с другима о Библији. У новембру 2019. оптужен је и за финансирање „екстремистичке“ организације.

Власти у Русији не престају да прогоне нашу браћу и сестре, али ми знамо да ће им Јехова, „Бог мира“, и даље давати све што им је потребно да би чинили „оно што му је по вољи“ (Јеврејима 13:20, 21).

a Датум може бити промењен.