Пређи на садржај

Брат Сергеј Пољаков са својом женом, Анастасијом

7. ДЕЦЕМБАР 2022.
РУСИЈА

Брат Сергеј Пољаков из Русије пуштен на слободу

Брат Сергеј Пољаков из Русије пуштен на слободу

Дана 30. новембра 2022, брат Сергеј Пољаков је пуштен из затвора након одслужења трогодишње казне. Откад је ухапшен, 4. јула 2018, био је у различитим типовима затвора, укључујући и пет месеци самице.

Сергеј је последњих 16 месеци провео у кажњеничкој колонији у граду Валдају, отприлике 3 000 километара од куће. Важио је за затвореника снажних уверења и стекао је поштовање како затворског особља, тако и других затвореника. Током одслужења затворске казне, Сергеј је примио много писама од пријатеља и родбине. Често би у само једном дану добио више писама него сви остали затвореници заједно, а било их је око 250.

Сергеј је сада опет са својом женом, Анастасијом. И она је провела пет месеци у самици. После тога је проглашена кривом због исповедања своје вере и добила условну казну затвора. Пољакови су први брачни пар који је био у затвору откад је 2017. Врховни суд прогласио незаконитим активности Јеховиних сведока.

Више од 100 браће и сестара су и даље у затвору у Русији и на Криму. Сигурни смо да ће им Јехова помагати да подносе невоље и трпе неправду зато што желе да сачувају чисту савест пред њим (1. Петрова 2:19).