Пређи на садржај

Брат Андреј Ступников (у средини) с пријатељима након што је суд донео одлуку да га ослободи из кућног притвора

5. ЈУЛ 2019.
РУСИЈА

Брат Ступников пуштен из кућног притвора

Брат Ступников пуштен из кућног притвора

Суд у Краснојарску у Русији је 2. јула 2019. донео одлуку да брата Андреја Ступникова пусти из кућног притвора. Иако више није у притвору, његов кривични предмет остаје отворен.

Брат Андреј Ступников

Брачни пар Ступников се 3. јула 2018. чекирао за рани јутарњи лет на краснојарском међународном аеродрому. Два агента Федералне службе безбедности су им пришла и ухапсила брата Ступникова. Након тога је провео осам месеци у притвору пре него што је крајем фебруара 2019. пребачен у кућни притвор.

Према речима брата Ступникова, током протеклих годину дана научио је много о себи и о Јехови. Он је рекао: „Олга и ја смо Сведоци много година али никада нисмо били толико блиски с Јеховом! У најтежим тренуцима сам осетио, а и даље осећам, присуство и подршку свог Оца. Невероватно је колико ми је био близу и колико брзо ми је одговорио на молитве!“

Брат Ступников је на крају рекао: „Више него икада пре, уверен сам да мој Отац зна и разуме како се осећам. Ово искуство ми помаже да му још потпуније верујем и да се не бринем превише због прогонства. Много је горе изгубити блиско пријатељство са Јеховом. Уверен сам да с њим можемо да превазиђемо било шта.“

Све је више кривичних пријава против наше браће и сестара у Русији. До 1. јула тај број је порастао на 217. У неколико случајева руске власти су смањиле казну нашој браћи. Међутим, ми се не уздамо у људске судове или званичнике већ у Јехову. Молимо се да Јехова настави да јача и штити наше сувернике у Русији (Псалам 28:7).