Пређи на садржај

Сусрет брата Василија Мелешкова са супругом Зојом и сином након што је пуштен из затвора. Уметнута слика: Василиј и Зоја

16. ЈУЛ 2024.
РУСИЈА

Василиј Мелешко пуштен из затвора у Русији

Василиј Мелешко пуштен из затвора у Русији

Дана 12. јула 2024, брат Василиј Мелешко је пуштен на слободу. Он је 2021. био проглашен кривим и осуђен на три године затвора.

Док је био у затвору, Василија су најмање седам пута премештали у различите затворске установе. Једном се тако десило да његова супруга Зоја скоро месец дана није знала где се он налази. То је било нарочито тешко јер он има бројне здраствене тегобе.

Зоја каже шта је помогло њој и Василију да поднесу овај период кад су били раздвојени: „Све време смо били свесни да би се Сатана веома радовао ако бисмо дозволили да те тешке околности ослабе наш брак и нашу духовност. Зато смо радили све што смо могли да сачувамо блискост међу нама, али и љубав према Јехови. Василиј ми је сваког дана писао писма у којима ми је говорио колико ме воли. Такође је користио сваку прилику да ме охрабри и помогне ми да сачувам веру.“

Срећни смо што је Василиј поново са својом супругом Зојом и осталим блиским пријатељима. Молимо се за сву браћу и сестре који су и даље у затвору због своје вере. Уверени смо да ће им Јехова дати снаге да истрају у свим невољама (Псалам 55:22).