Пређи на садржај

Регионални суд у Орелу

17. MAJ 2019.
РУСИЈА

Денис Кристенсен 23. маја износи последњу одбрану пред судом

Денис Кристенсен 23. маја износи последњу одбрану пред судом

У четвртак, 16. маја 2019. саслушање Дениса Кристенсена поводом жалбе на пресуду одржано је у заказаном термину. Тужиоци и адвокати одбране изнели су своје завршне речи и Денис је у своју одбрану говорио скоро сат времена. Дипломате из других држава и новинари поново су били присутни, што је охрабрујуће јер је вест о Денисовом хапшењу одјекнула пре скоро две године, а интересовање јавности за овај случај не јењава.

Последње саслушање првобитно је било заказано за петак, 17. мај. Међутим, судије су га одложиле за четвртак, 23. мај, у 10 часова. Денис ће тада имати последњу прилику да изнесе своју одбрану пред судом, пре него што судије донесу коначну одлуку. За сада није познато да ли ће одлука бити донесена до краја тог дана или ће суд заказати нови датум.

Веома смо охрабрени када видимо како наша браћа, попут Дениса Кристенсена и Сергеја Скриникова, и даље имају позитиван став и искрену жељу да остану верни Јехови. И ми према нашим сухришћанима у Русији осећамо нешто слично ономе што је Павле осећао према Солуњанима када је написао ове речи: „Зато се међу Божјим скупштинама поносимо вама због ваше истрајности и вере у свим вашим прогонствима и невољама које подносите“ (2. Солуњанима 1:4).