Пређи на садржај

Дмитриј Маслов са супругом Јулијом

18. МАРТ 2021.
РУСИЈА

Дмитрију Маслову прети казна затвора зато што је с пријатељима разговарао о духовним темама

Дмитрију Маслову прети казна затвора зато што је с пријатељима разговарао о духовним темама

НАЈНОВИЈА ВЕСТ | Руски суд одбацио жалбу

Дана 5. октобра 2021, Суд Краснојарске области одбацио је жалбу нашег брата Дмитрија маслова. Новчана казна на коју је осуђен није промењена.

Дана 2. јуна 2021, Градски суд у Минусинску у Краснојарској области осудио је нашег брата Дмитрија Маслова. Кажњен је са 450 000 рубаља (око 5000 евра).

Оптужени

Дмитриј Маслов

  • Рођен: 1976. (Минусинск)

  • Кратка биографија: Одрастао је уз самохрану мајку и млађег брата и сестру. Завршио је средњу техничку школу, смер пчеларство. Тренутно ради као водоинсталатер. Свира хармонику и воли бициклизам и роњење

    Од раног детињства тражио је одговоре на озбиљна животна питања. У Библији је пронашао јасне и логичне одговоре. Крстио се 1994. Када је позван на одслужење војног рока, због приговора савести тражио је да обавља цивилну службу. Оженио се Јулијом 1997. године

Детаљи о случају

У ноћи 19. априла 2019, војници и припадници Истражног комитета и Федералне службе безбедности у Минусинску извршили су претрес пет кућа Јеховиних сведока. Једног 76-годишњег брата су током претреса гурнули тако да је пао и повредио се. Више од 30 браће и сестара је саслушано и затим пуштено на слободу. Касније је против брата Дмитрија покренут кривични поступак. Његова „кривица“ је у томе што је организовао планинарење с пријатељима, током ког су разговарали о библијским темама.

Дмитриј очекује окончање суђења и до тада не сме да напушта место становања. Његова мајка, која није Јеховин сведок, сматра да су оптужбе против њега неосноване и неправедне. Она је уверена да њен син припада религији у којој нема ничег насилног и која учи људе да буду мирољубиви.

Дмитриј налази утеху и храброст у сазнању да ће Јехова показати „своју снагу“ према онима који му верно служе (2. Летописа 16:9).