Пређи на садржај

Брат Сергеј Рајман и његова супруга Валерија

7. СЕПТЕМБАР 2020.
РУСИЈА

Млади брачни пар у Русији очекује пресуду

Млади брачни пар у Русији очекује пресуду

Када се очекује изрицање пресуде

Дана 16. септембра 2020. a Свердловски окружни суд у Костроми треба да донесе пресуду у случају који се води против брата Сергеја Рајмана и његове супруге Валерије. Обоје би могли добити условну казну у трајању од седам година.

Оптужени

Сергеј Рајман

  • Рођен: 1996. (Кинешма, Ивановска област)

  • Кратка биографија: Завршио је средњу техничку школу. Постао је стручњак за унутрашњи дизајн. Захваљујући баки, развио је љубав и поштовање према Библији. Оженио се Валеријом 2015. Воли да кува и скија

Валерија Рајман

  • Рођена: 1993. (Шарја, Костромска област)

  • Кратка биографија: Отац јој је умро када је имала десет година. Мајка ју је поучавала о Јехови. Професионални је фризер

Детаљи о случају

Рано ујутру 25. јула 2018, наоружани припадници специјалне полиције насилно су ушли у кућу брата Сергеја Рајмана и његове супруге. Обоје су били ухапшени. Сестра Рајман је два дана била у притвору. Брат Рајман је 59 дана био у самици. Власти су брату Рајману ограничили контакт са другим Јеховиним Сведоцима. Осим тога, није им дозвољено да увече излазе из куће. Све то је лоше утицало на њихово физичко и емоционално здравље.

Молимо се да ови млади људи и даље буду храбри и јаки док ишчекују пресуду и да буду сигурни у то да ће Јехова увек бити уз њих (Исус Навин 1:9).

a Датум може бити промењен.