Пређи на садржај

Људмила Шут

30. АПРИЛ 2021.
РУСИЈА

Наша 73-годишња сестра се ослања на Јехову док очекује пресуду

Наша 73-годишња сестра се ослања на Јехову док очекује пресуду

НАЈНОВИЈА ВЕСТ | Руски суд одбацио жалбу

Дана 25. августа 2021. Надеждински окружни суд у Приморској области одбацио је жалбу наше сестре Људмиле Шут. Тиме првобитна пресуда ступа на снагу. Она за сада неће морати да иде у затвор.

Дана 19. маја 2021, Надеждински окружни суд у Приморској области прогласио је кривом нашу 73-годишњу сестру Људмилу Шут. Она је осуђена на четири године условне казне затвора.

Оптужена

Људмила Шут

  • Рођена: 1947. (Макаров, острво Сахалин)

  • Кратка биографија: Почетком 2000-их, почела да је да проучава Библију с Јеховиним сведоцима. Била је задивљена библијским пророчанствима. Крстила се 2003. године. Исте године јој је преминуо супруг. Има троје деце и троје унучади. Због хроничних здравствених проблема потребна јој је помоћ при кретању

Детаљи о случају

У новембру 2017, власти су почеле да прате Јеховине сведоке у Раздољноју. Кривични поступак против сестре Људмиле Шут покренут је у фебруару 2020. Упркос њеним годинама и очигледним физичким ограничењима, забрањено јој је да напушта место боравка.

Истрага и суђење су лоше утицали на њено физичко и емоционално здравље. Вид јој се веома погоршао због чега је морала да иде на операцију. Поред тога, сада пати од несанице. Људмила је уверена у то да ће је Јехова чувати све док се потпуно ослања на њега. Јехова јој даје „трајан мир“ у складу са својим обећањем из Исаије 26:3.

Браћа и сестре из њене скупштине јој помажу с пуно љубави. Људмила посебно цени то што се браћа моле за њу. Она каже: „То никада нећу заборавити.“

Њен син и најмлађа ћерка, иако нису Јеховини сведоци, пружају јој подршку док пролази кроз овај тежак период.

Молимо се за сестру Људмилу и уверени смо да ће се она и даље ослањати „на Божју снагу“ док чека пресуду (2. Тимотеју 1:8).