Пређи на садржај

Владимир Суворов са супругом Валентином

15. ЈУН 2021.
РУСИЈА

Наш 75-годишњи брат из Чељабинска остаје веран Јехови упркос прогонству

Наш 75-годишњи брат из Чељабинска остаје веран Јехови упркос прогонству

НАЈНОВИЈА ВЕСТ | Брат Владимир Суворов осуђен на условну казну

Дана 1. јула 2021, Металургически окружни суд у Чељабинску прогласио је кривим нашег 75-годишњег брата Владимира Суворова и осудио га на шест година условне казне. Он за сада неће морати да иде у затвор.

Када се очекује изрицање пресуде

Металургически окружни суд у Чељабинску ускоро ће донети пресуду у случају нашег брата Владимира Суворова. a Тужилац се још није изјаснио колику ће казну тражити.

Оптужени

Владимир Суворов

  • Рођен: 1946. (Чељабинск)

  • Кратка биографија: По занимању је машиниста. Бавио се и глумом. Био је и заменик директора Совјетске палате културе. Воли да пише песме и свира гитару

    Оженио се Валентином 1973. Крстио се као Јеховин сведок 1993. Имали су сина Игора, који је 2014. преминуо од рака

Детаљи о случају

Кривични поступак против нашег 75-годишњег брата Владимира Суворова покренут је 16. јануара 2020. у Чељабинску. Инспектор за Чељабинску област оптужио је Владимира за организовање верске службе, као и за певање верских песама, молитву и разговоре на темељу Библије.

Полиција је у фебруару 2020. почела да испитује Владимира, а наметнута му је и забрана напуштања пребивалишта. Званично је оптужен 17. јуна 2020. Иако Владимир признаје да су потешкоће које су га задесиле због тих неправедних оптужби нешто најтеже с чим се у животу суочио, он још каже: „Наш Бог Јехова нас никада није напустио [...] Наше пријатељство с Јеховом је све јаче. Валентина и ја осећамо колико нам помаже. Храбри нас, теши и јача преко наше драге браће и сестара, па чак и преко оних који нису из наше скупштине.“

Једанаестог марта 2021, исти суд пред којим се води поступак против Владимира, прогласио је 73-годишњу Валентину кривом и осудио је на две године условне казне затвора. Брачни пар Суворов је потпуно уверен b да ће им Јехова и даље пружати подршку (Псалам 118:6).

a Датум изрицања пресуде није увек познат унапред.

b Погледајте интервју са брачним паром Суворов у Извештају Водећег тела за 2021. (бр. 4) (10:02).