Пређи на садржај

Слева надесно: Алексеј Буденчук, Константин Баженов, Феликс Махамадијев, Алексеј Миретскиј, Роман Гридасов и Генадиј Герман пре хапшења

23. СЕПТЕМБАР 2019.
РУСИЈА

Осуђена и затворена још шесторица наше браће у Русији

Осуђена и затворена још шесторица наше браће у Русији

У уторак 19. септембра 2019, шесторица наше браће из руског града Саратова осуђена су и послата у затвор само зато што су Јеховини сведоци.

Дмитриј Ларин, судија Лењинског окружног суда у Саратову, осудио је браћу Константина Баженова и Алексеја Буденчука на три и по године затвора, брата Феликса Махамадијева на три године затвора, а браћу Романа Гридасова, Генадија Германа и Алексеја Миретскија на две године затвора. Поред тога, након што им истекне затворска казна, ова браћа пет наредних година неће моћи да раде на некој руководећој позицији у предузећима у јавном сектору. Одбрана ће уложити жалбу на пресуду.

Против ове шесторице браће покренути су кривични поступци након што су руске власти 12. јуна 2018. извршиле претрес седам домова Јеховиних сведока у Саратову. Сва браћа су породични људи, а брат Буденчук има двоје деце школског узраста. Након што су ухапшени, браћа Буденчук, Баженов и Махамадијев провели су готово годину дана у притвору.

У свом првом обраћању Суду, ова шесторица браће цитирала су неколико библијских стихова који су им помогли да остану верни Богу и рекла су да не мрзе оне који их прогоне.

Русија је до сада осудила и послала у затвор седморицу Сведока. Кривични поступак је покренут против више од 250 браће и сестара у Русији, од којих се 41 налази у притвору или затвору, а 23 у кућном притвору.

Молимо се да свој нашој верној и храброј браћи и сестрама у Русији Јехова да потребну снагу како би „потпуно устрајали и били дуготрпљиви с радошћу“ (Колошанима 1:11).