Пређи на садржај

Недавно преминули брат Аврамернко и његова супруга Јелена

30. МАРТ 2020.
РУСИЈА

Полиција у Русији претресла дом преминулог Јеховиног сведока

Полиција у Русији претресла дом преминулог Јеховиног сведока

У Хабаровској области су 23. марта 2020. агенти Федералне службе безбедности (FSB) претресли дом Игора Авраменка само шест дана након што је умро услед срчаног напада. Агенти су имали код себе налог за претрес на ком се налазило име брата Авраменка. Међутим, они су запленили личне ствари које су припадале његовој удовици Јелени, као што су компјутер, камера и још неке ствари.

Раније тог дана, агенти су дошли на радно место сестре Авраменко како би је отпратили кући, где ју је главни инспектор Станислав Гребенкин чекао с налогом за претрес. Сестра Авраменко му је рекла да је њен муж преминуо. Он је рекао да зна за то и покушао да оправда претрес објашњењем да су власти издале налог пре него што су сазнале за смрт Игора Авраменка.

Инспектор је затим рекао да ће спровести само рутински претрес, тврдећи да је то неопходно како би могао да се „затвори овај случај и стави у архиву“. Међутим, тај претрес је више личио на преметачину.

У Хабаровској области покренути су кривични поступци против десет Јеховиних сведока. Премда власти у Русији покушавају да сломе веру наше браће и сестара, ми знамо да је њихова снага у томе што они чувају свој мир и поуздање у свог вољеног оца Јехову (Исаија 30:15).