Пређи на садржај

Слева надесно: Браћа Николај Полеводов и Станислав Ким испред суднице у октобру 2019.

31. ЈАНУАР 2020.
РУСИЈА

Против два брата подигнуте оптужнице на два руска суда

Против два брата подигнуте оптужнице на два руска суда

У уторак, 4. фебруара 2020, Железнодоржнијски суд у руском граду Хабаровску донеће пресуду у случају против браће Станислава Кима и Николаја Полеводова. Тужилац је тражио да обојица буду осуђена на три године затвора. Против оба брата води се још један кривични поступак на једном другом окружном суду у истом граду.

Брат Ким и брат Полеводов ухапшени су 10. новембра 2018. Тог дана се више од 50 наше браће и сестара из Хабаровска окупило у једном изнајмљеном кафићу да би се тамо дружили. То није био никакав религиозни скуп. Чим су се окупили, неколико десетина полицајаца и чланова градског истражног комитета упали су у кафић и похапсили све који су се тамо нашли. Брат Ким и брат Полеводов, као и брат Виталиј Жук, држани су у притвору више од два месеца, а затим су још неколико месеци провели у кућном притвору.

Пресуда која се очекује 4. фебруара односи се само на кривични поступак против брата Кима и брата Полеводова, који су оптужени за учествовање на поменутом скупу у кафићу. Међутим, власти су покренуле још један кривични поступак против три брата – Кима, Полеводова и Жука, као и против три сестре које су биле на том скупу. У овом случају, браћа Ким и Полеводов оптужена су за организовање скупа. Датум изрицања пресуде за ову оптужбу још није одређен.

Брат Ким и брат Полеводов нашли су се у специфичној ситуацији. Против њих се воде два кривична поступка истовремено. Тужиоци су одлучили да раздвоје оптужбе, тако да су ова браћа присиљена да иду на два суђења која се одржавају у два различита суда у Хабаровску.

Оба брата су ожењена и имају децу која још увек живе с њима. Знамо да ће Јехова и даље путем свог светог духа чувати срце и мисли наше браће и сестара, као и њихових породица, како би остали верни током кушњи (Филипљанима 4:7).