Пређи на садржај

Брат Валериј Москаленко у ћелији у судници током последњег саслушања

30. АВГУСТ 2019.
РУСИЈА

Руски суд следеће седмице изриче пресуду у случају против брата Москаленка

Руски суд следеће седмице изриче пресуду у случају против брата Москаленка

Судија Железнодорожнијског окружног суда у Хабаровску, Иван Бељих, заказао је изрицање пресуде у кривичном поступку који се води против брата Валерија Москаленка (52 године) за 2. септембар 2019.

Брат Москаленко се налази у притвору откада је ујутро 2. августа 2018. ухапшен, након што су агенти Федералне службе безбедности заједно са јединицом интервентне полиције упали у његов дом. Агенти су претраживали дом брата Москаленка око пет сати пре него што су га ухапсили. С обзиром на то да се налази у притвору већ више од годину дана, постоји могућност да буде осуђен и послат у затвор, као што је то био случај са Денисом Кристенсеном.

Европском суду за људска права је 18. децембра 2018. поднета жалба Москаленко против Русије. До сада је овом суду предато преко 50 жалби против Русије, од којих су већ 34 узете у разматрање и руске власти су обавештене о томе.

Поносни смо на нашу драгу браћу и сестре у Русији због њихове истрајности и вере у свим њиховим прогонствима и невољама које подносе. Очигледно је да имају Јеховину подршку и благослов. Молимо се Јехови да брату Москаленку и даље даје потребну снагу како би радосно истрајавао, без обзира на исход суђења следеће седмице (2. Солуњанима 1:4).