Пређи на садржај

Регионални суд у Орелу

14. МАЈ 2019.
РУСИЈА

Саслушање поводом жалбе на пресуду Кристенсену ускоро се завршава

Саслушање поводом жалбе на пресуду Кристенсену ускоро се завршава

У уторак, 7. маја 2019, на Регионалном суду у Орелу започето је саслушање Дениса Кристенсена поводом жалбе на шестогодишњу затворску казну, на коју је осуђен због исповедања своје вере. И овај суд следи образац осталих судова у Русији и одбија да прихвати оно што адвокати одбране сматрају обиљем доказа да је Денис недужан. Трочлано судско веће ће можда већ до краја ове седмице донети одлуку о жалби.

Првог дана саслушања, многа браћа и сестре дошли су у судницу да пруже подршку брату Денису. Саслушању су присуствовале и дипломате из разних земаља, новинари и они који се боре за људска права. Саслушање је започето у малој просторији у којој је било места само за 20 до 25 особа, тако да више од 50 особа које су дошле нису могле да уђу. Међутим, суд је прихватио предлог Денисових адвоката да се саслушање одржи у већој просторији која прима до 80 особа. Суд је распуштен после само три сата.

Другог дана саслушања, судије су одбиле захтев одбране да преиспитају велики број доказа који потврђују да Денис није крив. Денисови адвокати су уверени да би то био доказ да је претходна пресуда неправедна. На крају дана, Суд је објавио да ће саслушање бити настављено у четвртак 16. маја, када ће бити изнете завршне речи.

И даље се молимо да наша браћа у Русији задрже мир и снажну веру у Јеховино обећање да ће их на крају избавити од оних који их презиру (Псалам 12:5).