Пређи на садржај

Владимир Филипов са супругом Љубовом

26. ЈАНУАР 2021.
РУСИЈА

Седамдесетседмогодишњи брат Филипов на оптуженичкој клупи

Седамдесетседмогодишњи брат Филипов на оптуженичкој клупи

Када се очекује изрицање пресуде

Надеждински окружни суд у Приморској области заказао је изрицање пресуде за 27. јануар 2021. a у случају брата Владимира Филипова. Прети му казна затвора од шест и по година.

Оптужени

Владимир Филипов

  • Рођен: 1943. (Октјабрски, Новосибирска област)

  • Кратка биографија: Отац му је преминуо током Другог светског рата, кратко пре његовог рођења. Дипломирао је у артиљеријској школи у Томску 1964. и добио чин поручника. Оженио се Љубовом 1967. Провео је 27 година у војној служби пре него што се пензионисао

    Његова супруга је почела да проучава Свето писмо 1994, а убрзо јој се и он придружио

Детаљи о случају

Власти су у августу 2017. почеле тајно да прислушкују и снимају брата Филипова и другу браћу у Раздољноју. Неколико месеци су тајно снимали Владимира док држи говоре на састанцима и разговара о Библији са својим комшијама.

Наоружани и маскирани агенти Федералне службе безбедности (ФСБ) упали су 19. јула 2018. у кућу породице Филипов. Агенти су Владимира, који је тада имао 75 година, ударили песницом у лице, оборили га на под, везали му руке иза леђа и претресли његов дом. Још два пута су извршили претрес, и то у августу 2019. и у јануару 2020. Оптужница против Владимира је подигнута након другог претреса.

Молимо се Јехови да и даље нашој браћи и сестрама даје снагу како би му верно и радосно служили! (Исаија 40:29, 31).

a Датум може бити промењен.