Пређи на садржај

Лариса Артаманова

15. ФЕБРУАР 2021.
РУСИЈА

Сестра Лариса Артаманова проглашена кривом због своје вере

Сестра Лариса Артаманова проглашена кривом због своје вере

Пресуда

Биробиџански окружни суд Јеврејске аутономне области 12. фебруара 2021. донео је пресуду у случају наше сестре Ларисе Артаманове. Премда је могла бити осуђена на казну затвора и до шест година, суд ју је казнио са 10 000 рубаља (135 америчких долара).

Оптужена

Лариса Артаманова

  • Рођена: 1970. (Биробиџан, Јеврејска аутономна област)

  • Кратка биографија: Отац јој је убијен кад је имала три године. Радила је као посластичар, графички дизајнер и кројачица. Удала се 1990. Има сина Јевгенија који има једно ретко обољење. Лариса има аутоимуну болест од које су јој страдали зглобови. Упркос свом здравственом стању, она и даље води активан живот. Воли клизање, скијање, ужива у вожњи бициклом и воли да слика портрете

    Неправда и жалост због смрти вољених навели су је да постави себи нека питања и тако је почела да проучава Библију с Јеховиним сведоцима. У Библији је нашла логичне одговоре на своја питања и крстила се 1995.

Детаљи о случају

Дана 25. септембра 2019, руске власти су покренуле кривични поступак против сестре Ларисе Артаманове. Против њеног сина се води одвојен кривични поступак. Осим њих двоје, још 20 Јеховиних сведока у Јеврејској аутономној области оптужено је за учествовање у активностима „екстремистичке“ организације.

Њена мајка и очух су збуњени чињеницом да је Лариса због својих религиозних уверења могла бити осуђена на шест година затвора, на колико је осуђен и човек који је убио њеног оца.

Кратко пре него што је прогонство Јеховиних сведока започело у Биробиџану, Лариса и њен син су значајно повећали своје учешће у служби за Јехову. Она каже: „Када је човек заокупљен службом Јехови и јачањем своје духовности и духовности своје породице, мање осећа страх. Преко људи који нас прогоне, Сатана заправо покушава да нас наведе да мислимо како нам наше хришћанске активности угрожавају слободу. Насупрот томе, Јехова нас уверава да наша слобода зависи од тога да ли радимо оно чему нас поучава.“

Двадесет двоје браће и сестара из Биробиџана против којих су подигнуте оптужнице уверени су у то да Јехова цени њихову верност и да њихов пример користи да одговори на Сатанино ругање (Пословице 27:11).