Пређи на садржај

Татјана Загулина са супругом Дмитријем

17. МАРТ 2021.
РУСИЈА

Сестра Татјана Загулина у Биробиџану очекује пресуду

Сестра Татјана Загулина у Биробиџану очекује пресуду

НАЈНОВИЈА ВЕСТ |Руски суд одбацио жалбу

Дана 16. септембра 2021. Регионални суд Јеврејске аутономне области одбацио је жалбу сестре Татјане Загулине. Њена првобитна пресуда остаје на снази. Она за сада неће морати да иде у затвор.

Дана 31. марта 2021. Биробиџански окружни суд Јеврејске аутономне области прогласио је кривом нашу сестру Татјану Загулину и осудио је на две и по године условне казне затвора.

Оптужена

Татјана Загулина

  • Рођена: 1984. (Сељекционаја, Трансбајкалска област)

  • Кратка биографија: Студирала је модни дизајн. Радила је као маникир и кројачица, првенствено на изради и преправкама венчаница. Занима је одбојка, стони тенис, плес и плетење

    Одувек се дивила природи и веровала да је живот створен. Проучавала је Библију с Јеховиним сведоцима и крстила се 2010. Удала се за Дмитрија 2012. године

Детаљи о случају

Дана 17. маја 2018, 150 полицајаца извршило је претрес 22 куће Јеховиних сведока. Власти су ту акцију назвале „Судњи дан“. Од тада су локалне власти покренуле кривични поступак против 22 браће и сестара који живе у тој области. Шест наших сестара, међу којима је и Татјана, 6. фебруара 2020. оптужено је за „екстремистичке“ активности.

Татјанино суђење почело је 17. септембра 2020. Власти су јој до изрицања пресуде забраниле да напушта област у којој живи и блокирале рачуне у банци.

Татјана каже да јој молитва и добре навике што се тиче духовних активности помажу да истраје у овој ситуацији и да настави да проповеда и брани своју веру. Она каже: „Уплашила сам се кад су почели да нам лупају на врата, али одмах сам се помолила и после тога сам била смиренија.“

На пример, једном полицајцу је током претреса рекла да јој је сада вера још јача. Када ју је упитао зашто, рекла је да се осећа као да се на њој испуњавају Исусове речи из Јована 15:20: „Роб није већи од свог господара. Ако су прогонили мене, прогониће и вас.“ Она још каже: „Један од полицајаца је на то рекао: ’Па кад тако кажеш, осећам се као да сам један од оних који су убили Исуса.‘ То ми је много ојачало веру. Осим тога, осетила сам велики мир и радост у срцу. Имала сам осећај као да је Јехова поред мене!“ Кад је почело суђење, имала је извесну дозу страха. Али самопоуздање јој се вратило кад се помолила Јехови за храброст.

Веома смо захвални Јехови што подржава и благосиља нашу драгу браћу и сестре у Русији док с вером подносе прогонство (1. Солуњанима 1:2, 3).