Пређи на садржај

8. ЈУН 2017.
РУСИЈА

Председник Путин Јеховиним сведоцима уручио награду за родитељство

Председник Путин Јеховиним сведоцима уручио награду за родитељство

ЊУЈОРК. Руски председник Владимир Путин је 31. маја 2017. на свечаности која је одржана у Кремљу у Москви доделио орден „Родитељска слава“ Валерију и Татјани Новик, Јеховиним сведоцима из Карелије, који имају осморо деце.

Свечаност у Кремљу уочи Светског дана детета

Орден „Родитељска слава“ установљен је одлуком председника у мају 2008. Ову награду Русија додељује родитељима који имају најмање седморо деце, и који су показали изванредну бригу за здравље и образовање своје деце, као и за њихов физички, ментални и духовни развој. Породице које су награђене овим орденом сматрају се узорима у јачању породичног уређења.

Председник Путин уручује орден „Родитељска слава“ Валерију Новику, оцу осморо деце

Дејвид Семонијан, портпарол Јеховиних сведока у њиховом главном седишту, изјавио је: „Сматрамо да ова награда само потврђује да библијско образовање које пружају Јеховини сведоци помаже родитељима и њиховој деци да постану узорни грађани и то не само у Русији, већ широм света. Надамо се да ће Врховни суд Русије узети у обзир ову награду коју је доделио лично председник Путин када 17. јула 2017. буде разматрао жалбу на пресуду према којој је Административни центар Јеховиних сведока у Русији затворен.“

Контакт:

Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 845 524 3000