Пређи на садржај

18. НОВЕМБАР 2019.
СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Они су „прешли у Македонију“ ради проповедничке акције

Они су „прешли у Македонију“ ради проповедничке акције

Подружница у Северној Македонији је организовала проповедничку акцију од 1. августа до 31. октобра 2019, с циљем да се библијска порука пренесе људима који говоре македонски и албански језик на овом подручју.

У Северној Македонији 1,3 милиона људи говори македонски, а више од пола милиона албански језик. Међутим, од 1300 објавитеља у овој земљи 1000 служи на македонском говорном подручју, а само 20 на подручју на ком се говори албански. Да би учествовали у овој проповедничкој акцији и помогли објавитељима из Северне Македоније, дошло је 476 објавитеља из седам земаља: Албаније, Аустрије, Белгије, Италије, Немачке, Швајцарске и Шведске.

Књига Шта Библија научава на македонском коју је човек који је чувао козе добио пре 10 година

Током акције, један брат је наишао на човека који је чувао козе. Када је овај човек схватио да разговара с Јеховиним сведоком, извадио је из торбе књигу Шта Библија научава. Рекао је да је књигу добио од Сведока из Италије који су га пре 10 година посетили током сличне проповедничке акције. Сваког дана чита књигу Шта Библија научава, а нека поглавља зна готово напамет. Договорили су се да наставе разговор.

Велики одзив браће и сестара који говоре македонски и албански језик подсећа нас на Павлову спремност да прихвати задатак и пређе у Македонију (Дела 16:9).