Пређи на садржај

14. АВГУСТ 2019.
СЛОВАЧКА

Први регионални конгрес на ромском језику

Први регионални конгрес на ромском језику

Једна од 19 особа које су се крстиле

Наша браћа су одржала први регионални конгрес на ромском језику у Словачкој, 20. и 21. јула 2019, на стадиону за зимске спортове у граду Михаловце. Највећи број присутних током овог скраћеног програма био је 1276. Крстило се 19 особа.

Међу присутнима су била браћа и сестре која су дошла из четири земље: Белгије, Велике Британије, Украјине и Чешке. Један од најлепших делова програма у ком су присутни уживали на свом матерњем језику био је филм Прича о Јосији: Воли Јехову, мрзи оно што је зло.

Овај конгрес је одржан само пет година откако је основана прва скупштина на ромском у Словачкој, а то је било у новембру 2014. Тренутно на подручју подружнице за Чешку и Словачку постоји 9 скупштина на ромском, 10 група и 14 предгрупа на ромском језику.

Менаџер поменутог стадиона, Петер Тирпак, рекао је: „Сарадња с вама, Јеховиним сведоцима, била је изузетна. Увек сте одржали своју реч. Биће нам драго да поново дођете.“

Петер Варга, који је служио као надгледник конгресног програма, рекао је: „Никада нисам присуствовао оваквом конгресу. За нашу драгу браћу и сестре, који говоре ромски, ово је заиста био незабораван догађај. Након закључне песме, почели су да грле једни друге иако се никада раније нису упознали. Многи су били ганути до суза.“

Много нам је драго што у Словачкој имамо 1010 објавитеља који говоре ромски. Овакви конгреси истичу искрену братску љубав међу Јеховиним народом (Јован 13:34, 35).