Пређи на садржај

10. МАЈ 2013.
СЛОВАЧКА

Јеховини сведоци обележили сто година постојања у Словачкој

Јеховини сведоци обележили сто година постојања у Словачкој

БРАТИСЛАВА, Словачка. У подружници Јеховиних сведока, 15. децембра 2012. одржан је дан отворених врата поводом обележавања стогодишњице њиховог библијског образовног дела у овој земљи. Позивнице за обилазак подружнице уручиване су људима који живе у оближњим насељима. Дошло је више од 200 особа, које су виделе изложбу о важним догађајима из историје Сведока у Словачкој.

Давне 1912, Јеховини сведоци су у овој земљи почели да проповедају добру вест из Светог писма. Године 1991, издали су превод Светог писма на словачком, који је тачан и разумљив. У подружници у Братислави постоји пет преводилачких тимова. Публикације се преводе и на словачки знаковни језик, као и на источнословачки ромски и влашки ромски. Сва наша литература и Библије могу се добити бесплатно. Данас у Словачкој има преко 11000 Сведока и они сваке седмице воде више од 3400 бесплатних библијских студија. На тај начин помажу људима различитог старосног доба да нађу праву срећу за себе и своју породицу.

Додатна библијска поука може се добити на састанцима који се одржавају у 160 скупштина широм земље. Сви су добродошли, а улаз је бесплатан. Сведоци у Словачкој већ годинама одржавају конгресе, а први такав одржан је 1923. У Братислави је 2006. организован посебан конгрес ком је присуствовало више од 10700 људи, међу којима је било преко 3600 делегата из Мађарске, Румуније и Чешке.

Растислав Елијаш, портпарол Јеховиних сведока у Словачкој, изјавио је: „Током последњих сто година, Јеховини сведоци у Словачкој стекли су репутацију мирољубивих и поштених грађана, који негују породичне везе и помажу ближњима. И даље ћемо се трудити да помажемо другима да усвајају практичну библијску поуку, као што то чинимо и ми.“

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Словачка: Растислав Елијаш, тел.: +421 2 49107611