Пређи на садржај

Расцеп настао услед земљотреса

15. ЈУЛ 2019.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Земљотреси потресају југ Калифорније

Земљотреси потресају југ Калифорније

Од 4. јула 2019, неколико снажних земљотреса праћених мањим потресима погодило је област пустиње Мохаве на југу Калифорније. Један од тих земљотреса био је јачине 7,1 степен по Рихтеру и сматра се једним од најјачих земљотреса који су погодили ову област у последњих двадесет година.

Земљотреси су се догодили у близини града Риџеркреста у коме живи 215 објавитеља. Срећни смо што нико од браће није озбиљно повређен. Међутим, три објавитеља су лакше повређена, а први извештаји показују да је седморо морало да напусти своје домове. Осим тога, озбиљно је оштећено седам домова наше браће, а 35 је претрпело мања оштећења. На две Дворане Краљевства је дошло до мањих оштећења.

Два покрајинска надгледника организују пружање хуманитарне помоћи у тој области. Заједно са тамошњим старешинама посећују жртве земљотреса како би им пружили духовну помоћ.

Молимо се Јехови да настави да брине о нашим суверницима и да им да мудрост која им је неопходна да би се изборили са оваквом катастрофом (Пословице 2:6-8).