Пређи на садржај

13. ЈАНУАР 2020.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Најновије информације о хуманитарној помоћи након урагана Доријан

Помоћ стиже и ваздушним и морским путем

Најновије информације о хуманитарној помоћи након урагана Доријан

Ураган Доријан је тутњао Бахамима од 1. до 3. септембра 2019. Чак и пре него што је овај ураган ударио у копно, подружница у Сједињеним Државама почела је да организује пружање хуманитарне помоћи са Флориде. Чим су се стекли услови за безбедно путовање, браћа која поседују бродиће или авионе ставила су се на располагање. Они су били међу првима који су на том острву пружили помоћ.

Тринаесторо браће и сестара је обавило преко 300 летова у којима су испоручили 15 тона хуманитарне помоћи и превезли више од 700 добровољаца на погођена подручја. Поред тога, помоћу 13 бродића који су у власништву неке наше браће превезено је скоро 90 тона разних потрепштина. Просечно путовање од Флориде до Бахама и назад трајало је 12 сати.

„Чим је ураган прошао, авиони [Сведока] винули су се у ваздух, крцати потрепштинама и спремни да пруже помоћ“, рекао је Хосе Кабрера, управник станице на међународном аеродрому Палм Бич на Флориди. „Они стварно прелазе брда и долине да би помогли људима.“

„Ово је први пут за многе од нас да смо своје пилотске вештине могли да користимо како бисмо помогли нашој браћи“, рекао је брат Глен Сандерс, један од пилота добровољаца. „Били смо толико срећни што смо учествовали у овој акцији, што смо као мали делови тела могли да олакшамо осталим деловима који тренутно трпе бол“ (1. Коринћанима 12:26).

Подружница у Сједињеним Државама процењује да ће за пружање помоћи на Бахамима бити потребно око 1570000 евра и да ће оно бити завршено 1. маја 2020.

 

Утоваривање хуманитарне помоћи на брод у једној луци на Флориди. Наша браћа су 29 пута отпловила до Бахама

Поглед на поплављени аеродром на острву Велики Абако, на Бахамима

Поглед из пилотске кабине током једног лета