Пређи на садржај

20. НОВЕМБАР 2019.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Пожари пустоше делове Калифорније

Пожари пустоше делове Калифорније

Прошлих месеци је неколико пожара букнуло на подручју Калифорније, оставивши за собом 362 квадратна километра оголеле угљенисане површине.

Подружница у Сједињеним Државама извештава да је више од 1700 браће и сестара са тог подручја морало да се евакуише. Нико није повређен нити је ико изгубио живот. Међутим, пожар у Калимеси који је букнуо 10. октобра 2019, уништио је дом једног нашег брата. Такође је неколико кућа претрпело мања оштећења проузрокована димом. Готово сви који су били евакуисани могли су да се врате својим кућама.

„Не можемо довољно нагласити колико је у оваквим ситуацијама важно слушати наредбе надлежних“, рекао је један тамошњи старешина. „Наша браћа и сестре су одмах напустили опасну зону, што је ватрогасцима омогућило да се усредсреде на гашење пожара а не на спасавање људи.“

Покрајински надгледници и старешине и даље организују пружање хуманитарне помоћи угроженој браћи и сестрама. Брига и гостопримство објавитеља из околних подручја вредна је сваке похвале. Један покрајински надгледник је о њиховој хришћанској љубави рекао следеће: „Смештање све те браће и сестара који су морали да напусте свој дом текло је без икаквих проблема – баш нико није остао без крова над главом.“

Захвални смо Јехови за сву ту браћу и сестре који су „помагали и јачали“ своје сувернике погођене пожаром (Колошанима 4:11).