Пређи на садржај

Брат Џозеф Ратерфорд држи говор на историјском конгресу у Сидар Поинту, у Охају, 10. септембра 1922. Уметнута слика: камера снима делове програма

11. АПРИЛ 2022.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Из нашег музеја

Потрага за филмом са конгреса у Сидар Поинту

Потрага за филмом са конгреса у Сидар Поинту

Новине у којима се рекламирају филмови са конгреса у Сидар Поинту

За Јеховине сведоке је конгрес одржан 1922. у Сидар Поинту у Охају, у Сједињеним Државама, веома значајан јер је тада брат Џозеф Ратерфорд све позвао да објављују Божје Краљевство.

Али овај конгрес је значајан и због тога што је програм снимљен. Међутим, до данас нису пронађене копије тог филма.

Фотографија овог међународног конгреса одржаног у септембру 1922. приказује издигнуту платформу на којој се налази камера која је постављена тако да сними делове овог историјског конгреса. Снимање филмова је тада још увек било нешто ново.

Изгледа да је овај филм био доступан јавности. На пример, у једним новинама се налазила реклама за њега. Читаоци су позвани да „погледају конгрес из удобности свог дома, да виде пријатеље и одгледају крштење“. На реклами се такође налазио савет: „Позовите комшије и сведочите им помоћу Конгресног филма. Наручите одмах.“

Ако знате да неко има копију овог филма, молимо вас да се јавите Одељењу за музејске поставке на мејл MuseumDonations@jw.org или пишите Главном седишту Јеховиних сведока на адресу 1 Kings Drive, Tuxedo Park, NY 10987, USA. Надамо се да ћемо пронаћи овај изузетан филм који је део наше теократске историје.