Пређи на садржај

5. СЕПТЕМБАР 2019.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Ураган Доријан разорио Бахаме

Ураган Доријан разорио Бахаме

Ураган Доријан једна је од најснажнијих олуја икада забележених на Атланском океану. Овај ураган пете категорије обрушио се на острво Велики Абако, на северним Бахамима, у недељу ујутро 1. септембра 2019. Веома је опасан због спорог кретања, велике брзине ветра и обилних киша. На својој путањи, док је пролазио поред Заветрених острва, Порторика и Девичанских острва, изгубио је на јачини и прерастао је у тропску олују тако да та острва готово да нису претрпела никакву већу штету.

Подружница у Сједињеним Државама и даље прикупља информације о томе колику су штету наша браћа претрпела због овог урагана и врши процену стања објеката који су у власништву подружнице. За сада, још увек нема информација о томе да је неко од 46 објавитеља из две скупштине са острва Велики Абако повређен. Међутим, једина Дворана Краљевства на овом острву потпуно је уништена.

На Великом бахамском острву постоје четири скупштине у којима служи укупно 364 објавитеља. Према првим извештајима, 196 наше браће и сестара морало је да напусти свој дом, 22 куће су оштећене, а три су потпуно разорене.

Подружница је унапред обавестила тамошње покрајинске надгледнике и старешине о опасности од овог урагана. Предложила је да сва браћа пређу у главни град Насау или нека друга безбеднија подручја.

Молимо се за нашу браћу и сестре која трпе последице овог урагана. Знамо да Јехова види све потешкоће које доживљавају и да ће им и даље давати снаге да се изборе са овим тешким временима која су их задесила (Псалам 46:1, 2).