Пређи на садржај

15. НОВЕМБАР 2018.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Ватрена стихија пустоши Калифорнију

Ватрена стихија пустоши Калифорнију

Најновије вести: Подружница у Сједињеним Државама потврдила је да је, нажалост, један седамдесетогодишњи брат из места Парадајс, на северу Калифорније, такође изгубио живот у пожару Кемп.

Три велика пожара у Калифорнији проузроковала су огромну штету и у њима је живот изгубило најмање 48 особа. Највећи од ова три пожара, познат под називом Кемп, и даље хара на северу Калифорније. Овај пожар је до сада уништио површину од 47000 хектара и процењује се да је изгорело 7100 објеката, углавном кућа. На југу Калифорније, друга два велика пожара, Хил и Вулзи, уништила су површину од око 38000 хектара и прогутала 435 објекта. Према једном извештају објављеном у медијима, пожари су ове године уништили подручје „веће од површине Белгије и Луксембурга“.

Према првим извештајима подружнице у Сједињеним Државама, због пожара Кемп 427 објавитеља је евакуисано из градова Чико и Парадајс. Нажалост, једна старија сестра из скупштине Пондероса изгубила је живот у овом пожару. Такође се наводи да су до сада 94 куће наше браће изгореле или озбиљно оштећене. Изгорела је и једна Дворана Краљевства у Парадајсу.

Пожари Хил и Вулзи приморали су око 420 објавитеља из градова Окснард, Сими Вали и Таузенд Оукс да се евакуишу. Нажалост, један брат и његова мајка, која није наша сестра, настрадали су у Малибуу бежећи од ватрене стихије. Према првим проценама, оштећена је 21 кућа наше браће и сестара и једна наша дворана.

У настојању да подмири потребе наших суверника, подружница је формирала два Одбора за хуманитарну помоћ. Покрајински надгледници и старешинства у том подручју пружају нашим суверницима духовну и практичну помоћ. У суботу, 10. новембра, у Чику је одржан посебан састанак, којем је присуствовало више од 270 браће и сестара. Један брат из Одбора подружнице у Сједињеним Државама и тамошњи покрајински надгледници, изнели су охрабрујуће мисли из Писма.

Молимо се за то да се наша браћа и сестре који пролазе кроз веома тежак период ослањају на Јехову, који ће их утешити и ојачати, и да имају на уму да ће он ускоро обрисати сваку нашу сузу и заувек уништити смрт (Исаија 25:8).