Пређи на садржај

14. СЕПТЕМБАР 2017.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Сведоци у Сједињеним Државама се боре с последицама урагана Харви

Сведоци у Сједињеним Државама се боре с последицама урагана Харви

Најновије вести: Нажалост, потврђено је да је једна старија сестра преминула услед повреда задобијених у урагану Харви.

ЊУЈОРК. У петак, 25. августа 2017, ураган Харви измерен као олуја 4. категорије, обрушио се на приобални град Рокпорт у Тексасу. Овај ураган је до недеље ослабио и прешао у тропску олују али је до среде, 30. августа, наставио да пустоши југоисточни Тексас. Подружница у Сједињеним Државама добила је прве извештаје о томе шта се дешавало с браћом и сестрама.

У областима које је погодио ураган Харви живи око 84 000 Сведока. Нико од браће и сестара није погинуо, али је деветоро њих повређено, а петоро је задржано у болници. Своје домове морало је да напусти укупно 5 566 Сведока. Ова олуја је оштетила 475 кућа наше браће, а још 1 182 куће су претрпеле мања оштећења.

Покрајински надгледници из Остина, Даласа и Сан Антонија организовали су пружање хуманитарне помоћи. На стотине браће у овим градовима примило је Сведоке из Хјустона и приобалног дела Тексаса. Други су обезбедили око 300 тона хране, воде и осталих потрепштина (Пословице 3:27; Јеврејима 13:1, 2).

Покрајински надгледници су известили да су све скупштине поново успоставиле редовне духовне активности. Чланови Одбора подружнице у Сједињеним Државама планирају да посете погођена подручја како би пружили утеху и подршку.

„Саосећамо са свима који су погођени ураганом Харви и захвални смо свима који су учествовали у пружању помоћи након ове катастрофе“, рекао је Дејвид Семонијан, портпарол Јеховиних сведока. „Посебно се молимо за браћу и сестре који су погођени овом олујом. Подстичемо их да се и даље уздају у Јехову“ (Псалам 55:8, 22; Исаија 33:2; 40:11).

Контакт:

Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 845 524 3000