Пређи на садржај

17. ОКТОБАР 2018.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Ураган Мајкл, једна од најјачих олуја у историји Сједињених Држава, проузроковао огромну штету

Ураган Мајкл, једна од најјачих олуја у историји Сједињених Држава, проузроковао огромну штету

Ураган Мајкл је 10. октобра 2018. погодио обалу Флориде и проузроковао је велику штету у југоисточном делу Сједињених Држава. Ова олуја четврте категорије сматра се једном од најјачих олуја које су погодиле Сједињене Државе и иза себе је оставила велика оштећења на објектима. Поред тога, овај ураган је однео најмање 18 живота.

Ова катастрофа је погодила нашу браћу и сестре из 94 скупшине и 13 покрајина. Нико од наших суверника није настрадао, али њих троје је повређено. Ова олуја је оштетила 528 домова наше браће и 34 Дворане Краљевства, а укупно 39 Дворана Краљевства остало је без струје.

Подружница у Сједињеним Државама, у сарадњи са Одбором за хуманитарну помоћ и више од 40 покрајинских надгледника, организује пружање помоћи нашим суверницима које је погодила ова природна непогода. Та помоћ укључује допремање воде и хране, пружање медицинске помоћи и организовање смештаја. Поред тога, кровови оштећених кућа ће бити покривени церадом, а велика штета коју је нанело оборено дрвеће такође ће бити санирана. Осим материјалне помоћи, организовано је да старешине посете нашу браћу и сестре како би их охрабрили и пренели им утеху из Библије.

Иако наши суверници нису имуни на невоље које узрокује живот у овом свету, као што су елементарне непогоде, они се чврсто уздају у подршку коју Бог увек пружа (Псалам 142:5).