Пређи на садржај

10. ЈУЛ 2013.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Јеховини сведоци потписали уговор о продаји објеката у Бруклину

Јеховини сведоци потписали уговор о продаји објеката у Бруклину

ЊУЈОРК. Петог јула 2013, Јеховини сведоци су са компанијама RFR и Kushner Companies потписали уговор о продаји комплекса од пет објеката у Бруклину, у којима су раније штампали литературу, као и 30-спратног стамбеног објекта. Сведоци ће већ у августу ове године почети да се исељавају из комплекса, а 2017. и из стамбеног објекта.

„Када прелазе Бруклински мост, многи туристи и они који путују на посао виде на тим зградама натписе ’Читај Божју Реч Библију свакодневно‘ и ’Читај Стражарску кулу и Пробудите се!‘“, каже Дејвид Семонијан, портпарол Јеховиних сведока. „У овим зградама се годинама обављао посао који је обележио већи део историје наше организације и нашег постојања у Бруклину.“ Сведоци су 77 година користили ове објекте да би штампали Библије и библијску литературу на многим језицима. Први објекат смо почели да користимо 1927, а почетком 1937. и околне објекте. Око хиљаду радника живело је у 30-спратном стамбеном објекту, који је био директно повезан са штампаријом.

Сведоци продају ове објекте због пресељења у унутрашњост државе Њујорк. Најпре су 2004. штампарија, књиговезница и одељење за отпрему литературе у Сједињеним Државама премештени у Волкил. Тренутно се планира премештање главног седишта у Ворвик, где ће се с градњом почети крајем ове године.

Господин Семонијан каже: „Веома нам је драго што смо годинама били у Бруклину. Ове објекте смо користили за производњу библијске литературе која пружа практичне савете људима широм света. Сада једва чекамо да се уселимо у нове објекте у Ворвику, где ћемо наставити с нашим међународним библијским образовним делом.“

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000