Пређи на садржај

31. МАЈ 2013.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Јеховини сведоци реновирали чувено позориште Стенли

Јеховини сведоци реновирали чувено позориште Стенли

ЊУЈОРК. Након шест месеци реновирања, Јеховини сведоци су 13. априла 2013. поново отворили чувено позориште Стенли у Џерсију, у држави Њу Џерси. Сведоци га скоро 30 година користе као Конгресну дворану у којој одржавају библијске семинаре с великим бројем присутних. Захваљујући реновирању, ово здање сада има још боље услове за пружање бесплатне библијске поуке.

Постављена су нова седишта, тако да ће присутни, којих сваке године има преко 250 000, моћи још удобније да се сместе. Главна сала и додатне просторије опремљене су савременом видео-опремом, која се користи првенствено за програм на америчком знаковном језику.

Скоро све послове реновирања радили су добровољци који су Јеховини сведоци. Дошли су из разних делова Сједињених Држава да би учествовали у радовима на овом старом здању с богатом историјом.

Позориште Стенли је саграђено крајем 1920-их. То је била једна од највећих дворана за приказивање филмова у Сједињеним Државама. Позориште је затворено 1978, али су га Јеховини сведоци 1983. спасли од заборава. Реновирали су га и поново отворили 1985. и од тада се ту пружа библијска поука.

Говорећи о недавном реновирању овог објекта, портпарол Јеховиних сведока Џејмс Ричард Браун је рекао: „Позориште Стенли је пре свега место за обожавање Бога, где долазе људи из преко 15 језичких група да би били поучени о Библији. Али и за становнике Њу Џерсија ово је вредно здање, а нама је драго што можемо да допринесемо очувању те историје.“

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000