Пређи на садржај

Рустамјон Норов у Таџикистану пре него што је пуштен из затвора

12. ОКТОБАР 2021.
ТАЏИКИСТАН

Рустамјон Норов похваљен за примерно владање у затвору

Рустамјон Норов похваљен за примерно владање у затвору

Као што смо раније известили, 21. септембра 2021. наш брат Рустамјон Норов (22) пуштен је из затвора у Таџикистану пре истека казне, на основу закона о амнестији који је ступио на снагу почетком тог месеца. Рустамјон је три месеца провео у истражном затвору. Затим је 10. маја 2021. пребачен у затвор у Јавану на издржавање троипогодишње затворске казне. Они који су га све то време посматрали били су задивљени његовим добрим понашањем и честитошћу.

Једном приликом током суђења, један пуковник је пришао Рустамјону да се рукује с њим. Рекао му је колико га цени због храбрости и моралне снаге коју поседује. Затим је додао: „Сви верници треба да буду као ти. Када у наредним годинама цивилна служба буде успостављена у Таџикистану, твоје име ће бити међу онима који су се жртвовали за то законско право свих грађана.“

Док је био у затвору, Рустамјон је пружио јако лепо сведочанство. Због доброг понашања, затворска управа га је позвала да учествује у једном посебном програму који је финансирала Европска унија са циљем да се затвореницима помогне да по изласку из затвора пронађу посао. Кад је завршио обуку, управа затвора му је дала сертификат, као и захвалницу за његов марљив рад. Рустамјон каже да власти његово примерно понашање повезују са његовом вером.

Пре него што је пуштен из затвора, Рустамјон није био сигуран да ли ће се закон о амнестији односити и на њега. Међутим, други затвореници су били убеђени да ће он бити пуштен на слободу због добре репутације коју је у затвору стекао. И многи затворски чувари су га уверавали да ће бити ослобођен.

Попут Рустамјона, многи млади Јеховини сведоци који су у затвору због своје неутралности остају постојани и допуштају да њихова „светлост светли пред људима“. Осим тога, својим добрим делима доносе част и славу Јехови Богу (Матеј 5:16).