Пређи на садржај

12. ДЕЦЕМБАР 2019.
УКРАЈИНА

Врховни суд Украјине подржао наше право да користимо Дворану Краљевства

Врховни суд Украјине подржао наше право да користимо Дворану Краљевства

Након четворогодишње правне битке, Јеховини сведоци у украјинском граду Тетиву коначно су добили званичну дозволу за коришћење своје Дворане Краљевства. Премда је ова Дворана изграђена још у децембру 2014. године, грађевинска инспекција је увек изнова спречавала њено коришћење, тако што је шест пута одбила да изда употребну дозволу, прописивала тамошњој скупштини велике казне и чак поништила грађевинску дозволу упркос чињеници да су сви радови већ били завршени.

Врховни суд Украјине је 10. октобра 2018. у својој пресуди потврдио да су наша браћа поштовала грађевинске прописе. Суд је такође истакао да је право на изградњу објекта у ком ће се одржавати религиозна служба заштићено Европском конвенцијом о људским правима. Новопостављени начелник Одељења за грађевинску и урбанистичку инспекцију 28. марта 2019. издао је нашој браћи дозволу за коришћење овог објекта. Ова скупштина је одржала свој први састанак касније тог месеца.

Другог новембра 2019, наша браћа су организовала Дан отворених врата. Том приликом су нас посетили градски и други службеници, као и људи који живе или раде у близини наше дворане. Анатолиј Федорович Завалњук, главни градски архитекта, рекао је: „Ви сте се држали одобреног пројекта, технологија грађења и грађевинских прописа. Ваша дворана за састанке допринеће лепоти ове улице и читавог краја. Хвала вам за посао који сте обавили.“

Радујемо се с нашом браћом у Тетиву због ове пресуде. Они сада могу хвалити и величати Јехову у својој новој Дворани Краљевства (Псалам 69:30).