Пређи на садржај

Прогонство наше браће у неким деловима Доњецка и Луганска, на истоку Украјине, све је интензивније. Једна Дворана Краљевства у Луганску је 30. маја 2018. опљачкана, демолирана и запаљена

15. ОКТОБАР 2018.
УКРАЈИНА

„Доњецка Народна Република“ забранила Јеховине сведоке

„Доњецка Народна Република“ забранила Јеховине сведоке

Дана 26. септембра 2018, Врховни суд „Доњецке Народне Републике“ прогласио је верску организацију Јеховиних сведока за „екстремистичку“, чиме су активности наше организације практично забрањене. Ни јавни тужилац, који је покренуо судски поступак против нашег правног тела, ни Суд нису укључили ниједног Јеховиног сведока у овај случај. Ова забрана је најновији догађај у таласу верског прогона Јеховиних сведока у овом делу света.

Ситуација у којој су се нашла наша браћа у неким деловима Доњецка и Луганска, на истоку Украјине, значајно се погоршала када је средином 2017. Врховни суд „Доњецке Народне Републике“ прогласио неке наше публикације „екстремистичким“. Током те године, полиција је испитала више од 170 Сведока. Поред тога, локалне власти су систематски одузимале Дворане Краљевства. Закључно са 29. августом 2018, конфисковано је укупно 16 Дворана Краљевства.

Упркос свим овим нападима на њихову религију, наша браћа и сестре на овом подручју и даље се уздају у Бога спасења (Псалам 18:46).