Пређи на садржај

11. НОВЕМБАР 2014.
УКРАЈИНА

Јеховини сведоци одржали миран скуп упркос немирима у Украјини и добили нови превод Светог писма

Јеховини сведоци одржали миран скуп упркос немирима у Украјини и добили нови превод Светог писма

Ентони Морис, члан Водећег тела Јеховиних сведока, објављује излажење ревидираног издања Светог писма – превод Нови свет

ЛАВОВ, Украјина. Упркос рату на истоку Украјине, Јеховини сведоци су се 4-6. јула 2014. окупили у Лавову и одржали регионални конгрес под називом „Тражите најпре Божје Краљевство“. Ентони Морис, члан Водећег тела Јеховиних сведока, објавио је излажење ревидираног издања Светог писма – превод Нови свет на савременом украјинском језику.

Тамошња подружница Сведока је организовала видео-пренос главних делова програма у осам градова и на још 62 места у Доњецкој области, где је ратно жариште. Укупно су 82832 особе пратиле програм, а највећи број присутних на стадиону у Лавову био је 18336. Крстило се укупно 1068 особа.

На конгресу на стадиону у Лавову било је 18336 присутних

Првог дана конгреса, програм је прекинут због дојаве да је подметнута бомба, након чега је стадион одмах евакуисан. Цео стадион с више од 16000 људи био је празан у року од 11 минута, али програм је убрзо настављен јер су надлежни органи утврдили да се ради о лажној узбуни.

Васиљ Кобел, портпарол Јеховиних сведока у Украјини, рекао је: „Пресрећни смо што је било толико присутних на овом конгресу. Врхунац програма било је излажење ревидираног превода Нови свет на украјинском језику, који је на енглеском језику изашао у октобру 2013. Драго нам је што нашим суграђанима можемо да говоримо о библијском обећању о мирној будућности, поготово током овог немирног периода у нашој земљи.“

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Украјина: Васиљ Кобел, тел.: +38 032 240 9323