Пређи на садржај

1. ЈУЛ 2019.
УКРАЈИНА

Јеховини сведоци у Украјини организују изложбу Светог писма

Јеховини сведоци у Украјини организују изложбу Светог писма

Јеховини сведоци у Украјини организовали су посебну изложбу како би упознали јавност са излажењем грчког дела библијског превода Нови свет на руском знаковном језику (RSL). То је заиста био велик преводилачки подухват. Изложба је трајала од 7. октобра 2018. до 7. јуна 2019. Постављена је најпре у Лавову, а затим у Харкову, Кијеву, Одеси и Дњепру.

Пре него што је изложба стигла у било који град, локалне скупштине на знаковном језику су глувима и особама оштећеног слуха делиле позивнице, како у штампаном тако и у видео формату. Осим тога, Одељење за односе с јавношћу у подружници у Украјини слало је позивнице просветним радницима, новинарима и званичницима.

Присутнима на првој изложби, у клубу глувих за град Лавов, приказане су разне дигиталне алатке које глуви могу користити за проучавање Библије, као што је апликација JW Library Sign Language®. Посетиоци су могли видети и приказ развоја Библије кроз векове, од свитака до савремених књига. Посебна „посластица“ на изложби била је Библија из 1927.

Веома нас радује што имамо грчки део Светог писма – превод Нови свет на руском знаковном језику. Уверени смо да ће оно помоћи свима који користе тај језик да добро упознају Писмо (Матеј 5:3).