Пређи на садржај

Хелен Баџ за Брајевом писаћом машином

24. МАРТ 2021.
УЈЕДИЊЕНО КРАЉЕВСТВО

Свесрдно учествује у акцији пред Спомен-свечаност иако је слепа

Свесрдно учествује у акцији пред Спомен-свечаност иако је слепа

Хелен Баџ живи у Единбургу у Шкотској. Она је Јеховин сведок и слепа је. Јеховини сведоци због глобалне пандемије не могу лично посећивати људе како би им пренели добру вест из Библије. Али Хелен је ипак нашла начина да учествује у акцији у којој је позивала људе да присуствују обележавању годишњице Исусове смрти.

Хелен најпре на Брајевој писаћој машини откуца кратке белешке о томе шта жели да напише у писмима. Она каже да јој је та машина попут оловке и папира. Затим на основу тих белешки својој братаници диктира коначну верзију писма.

Позивница за Спомен-свечаност на Брајевом писму

Спомен-свечаност је одувек била важан дан у њеном животу, будући да су јој и мајка и бака биле Јеховини сведоци. Хелен каже да је увек радо позивала људе да присуствују тој свечаности. Она каже: „Ово ће бити моја 70. Спомен-свечаност. Сваке године се радујем кад добијем позивницу на Брајевом писму. Увек је добро прочитам да бих запазила детаље, а онда размишљам о томе кога бих желела да позовем на Спомен-свечаност.“

Без обзира на околности, Јеховини сведоци широм света мотивисани љубављу према ближњима позивају људе да присуствују обележавању годишњице Христове смрти, која се ове године одржава у суботу 27. марта (Лука 22:19).